Европски куп во спринт финале

LjupceЗавши финалниот натпревар во Европски купови во Аугсбург Германија на кој настапи нашиот репрезентативец Љубомир Спасиќ кој во првото возење се најде на 39-тата позиција додека во воторото возење заврши на 29-тото место од вкупно 60 натпреварувачи .
Со овој финален настап нашиот репрезентативец Спасиќ се искачи на 4-тата позиција во генерален пласман на европската сцена во дисциплината спуст на дива вода .
ЧЕСТИТКИ!