Календар на натпревари

Календар на натпревари за 2017 година – кајак слалом на диви води

Месец / Дата Вид на натпревар  Место на оддржување
     
Март     
18.03.2017 Прв изборен натпревар во спуст   
19.03.2017 Втор изборен натпревар во спуст  
  Тест за физичка подготовка на натпреварувачи  
     
Април     
01.04.2017 ЕК Куп 1 коло квалификации – Трет изборен спуст  СРЦ.Матка – Скопје
02.04.2017 ЕК Куп 1 коло полуфинале и финале СРЦ.Матка – Скопје
08.04.2017 49 ти ИКАС 2017 – квалификации , Прв изборен натпревар за сениори и У23  СРЦ.Матка – Скопје
09.04.2017 ИКАС 2017 – Полуфинале и финале СРЦ.Матка – Скопје
15.04.2017 Втор изборен натпревар за сениори и У23 СРЦ.Матка – Скопје
16.04.2017 Трет изборен натпревар за сениори и У23 СРЦ.Матка – Скопје
16.04.2017 Прв изборен натпревар за јуниори СРЦ.Матка – Скопје
     
Мај    
11-14.05.2017 Европско првенство за СПУСТ Сениори euro2017 СРЦ.Матка – Скопје
21.05.2017 Втор изборен натпревар за јуниори СРЦ.Матка – Скопје
     
Јуни    
01-04.06.2017 Европско првенство за Сениори euro2017 – слалом Тацен 
10.06.2017 Трет изборен натпревар за јуниори Вардар – Велес
11.06.2017 Државно Јуниорско првенство Вардар – Велес
16-18.06.2017 Прво коло Светски куп – Слалом  Прага
23-25.06.2017 Второ коло Светски куп – Слалом Аугсбург 
24.06.2017 Илинден опен 2017 Вардар – Велес
25.06.2017 Велес опен 2017 Вардар – Велес
     
Јули     
18-23.07.2017 Светско првенство за Јуниори / У23 Братислава
     
Август     
17-20.08.2017 Европско првенство за  Јуниори и Сениори  У23 Хохенлинбург 
     
Септември     
02.09.2017 Матко куп  СРЦ.Матка – Скопје
03.09.2017 Државно пионерско првенство  СРЦ.Матка – Скопје
16.09.2017 Отворено првенство на Македонија 2017 Квалификации Вардар – Велес
17.09.2017 Отворено првенство на Македонија 2017 Полуфинале и финале Вардар – Велес
27-30.09.2017 Светско првенство за Сениори – Слалом и Спуст  Пау 
     
Октомври     
01.10.2017 Светско првенство за Сениори – Слалом и Спуст  Пау 
15.10.2017 Државно Сениорско првенство  Вардар – Велес
     
Ноември     
05.11.2017 9-то Ноемвриски натпревар ослободувањe на Велес Вардар – Велес
  Тест за физичка подготовка на натпреварувачи