Слалом календар

Календар на натпревари за 2018 година ( Дива вода)                              Превземи

Месец / Дата Вид на натпревар  Место на оддржување Технички организатор/ поставувач на патека
Февруари      
17.02.2018 Прв изборен натпревар за Репрезентација  Велес  КФМ –  Спуст класик
18.02.2018 Прв изборен натпревар за Репрезентација  Велес  КФМ – Спуст спринт
Март       
03.03.2018 Втор изборен натпревар за Репрезентација  Велес  КФМ – Спуст класик
04.03.2018 Втор изборен натпревар за Репрезентација  Велес  КФМ – Спуст спринт
29.03 – 06.04.2018 ТИП Камп   КФМ – Слалом
31.03.2018 Прв изборен натпревар за сениори и сен до 23 год   (ккк гемиџии) – Слалом
Април       
01.04.2018 Втор изборен натпревар за сениори и сен до 23год СРЦ.Матка – Скопје (ккк Вила Зора) – Слалом 
01.04.2018 Државно Првенство спуст класик  СРЦ.Матка – Скопје КФМ – Спуст класик
07.04.2018 ИКАС 2018 КВАЛИФИКАЦИИ СРЦ.Матка – Скопје КФМ – Слалом
07.04.2018 ЕК- ПРВО КОЛО СПУСТ – Квалификации СРЦ.Матка – Скопје КФМ – Спуст Европска кајак асоцијација
08.04.2018 ИКАС 2018 ПОЛУФИНАЛЕ И ФИНАЛЕ СРЦ.Матка – Скопје КФМ – Слалом
08.04.2018 ЕК-прво коло спуст ФИНАЛЕ СРЦ.Матка – Скопје КФМ – Спуст Европска кајак асоцијација
14.04.2018 Трет изборен натпревар за сениори и сен до 23год СРЦ.Матка – Скопје (ккк Вардар) – Слалом 
Мај      
19.05.2018 Прв изборен натпревар за јуниори  СРЦ.Матка – Скопје (ккк Бабуна) – Слалом 
20.05.2018 Втор изборен натпревар за јуниори  СРЦ.Матка – Скопје (ккк Вардар) – Слалом 
26.05.2018 Државно Сениорско првенство  СРЦ.Матка – Скопје КФМ – Слалом
27.05.2018 Трет изборен натпревар за јуниори  Велес (ккк Вила Зора) – Слалом 
Јуни      
01-03.06.2018 ECH 2018 сениори    Прага Чешка – Слалом
10.06.2018 Државно јуниорско првенство Велес (ккк Вардар) – Слалом 
16-17.06.2018 ECH куп за јуниори Валстања Италиа – Слалом
22-24.06.2018 ИЦФ- светски куп 1коло сениори Л. Микулаш Словачка – Слалом
23.06.2018 Велес Опен 2018 Велес (ккк Вардар) – Слалом 
24.06.2018 Илинденски кајак слалом 2018  Велес (ккк вила зора)
29.06-01.07.2018 ИЦФ- светски куп 2 коло сениори Краков Полска – Слалом
29.06-01.07.2018 Данубиа КУП ЗА МЛАДИ Братислава Словачка
Јули       
17-22.07.2018 Светско Првенство за јуниори и сен. До 23г. Ивреа Италиа Слалом
Август       
02-05.08.2018 Европско Првенство за јуниори СПУСТ Скопје КФМ – Спуст Европска кајак асоцијација
15-19.08.2018 Европско првенство за јуниори и сен. До 23г Братислава Словачка – Слалом
31.08-01.09.2018 Светски Куп 4 коло сениори Тацен Словенија – Слалом
26.08.2018 Државно пионерско првенство Вардар (ккк Бабуна) – Слалом 
31.08-01.09.2018 Светски Куп 4 коло сениори Тацен  Словенија – Слалом
Септември       
01-02.09.2018 9-ти Ноември отворено првенство / Отворено првенство на Македонија Велес (ккк гемиџии) – Слалом
07-09.09.2018 Светски Куп Финале сениори Ла сеу д Ургел Шпаниа – Слалом
26-30.09.2018 Светско Првенство за сениори  Рио Д Женерио Бразил – Слалом