Спринт календар

Календар на натпревари за 2018 година ( Мирна вода)             Превземи

Месец / Дата Вид на натпревар  Место на оддржување
Април
14.04.2018 Прв контролен натпревар 1000м. Охрид
28.04.2018 Втор контролен натпревар 2000м. Струга
Мај    
05.05.2018 Трет контролен натпревар 500м. И 200м. Дебар
Јуни    
08-10.06.2018 ЕП сениори  Белград-Србија
23.06.2018 1 Куп на Македонија 500м Велес-Арка
28-30.06.2018 ЕП јуниори и сениори до 23г.  Ауронзо-Италиа
Јули     
01.07.2018 Светско Првенство за јуниори и сен. До 23г. Ауронзо-Италиа
14.07.2018 2 Куп на Македонија 500м. Охрид-Стрмец
26-29.07.2018 СП јуниори и сениори до 23г. Пловдив-Бугарија
Август     
18.08.2018 3 Куп на Македонија 500м. Дебар-Рaдика
23-26.08.2018 СП сениори  Монтемор-Португалија
Септември     
01.09.2018 Државно првенство (пионери,јуниори и сениори) 500м.  Охрид-ЕХО
07-09.09.2018 Илиндеска кајак регата /200m/500m Охрид