Monthly Archives: април 2016

Заврши ИКАС 2016

logo-amsРепублика Македонија и градот Скопје викендот беа во центарот на кајак спортот. ИКАС од година во година го подига своето реноме и станува се привлечен за се поголем број европски кајакари.
Техничкиот делегат  на ИЦФ Томислав Црнковиќ, со највисоки оценки за организација на европскиот куп во спуст кој изминатиов викенд во организација на кајакарската федерација на Македонија се одржа на Матка.Тоа неофицијало би требало да значи добивање на Европското првенство во спуст за 2017година.    
Повеќе

Галерија ИКАС 2016

matko

Официјални резултати

OFFICIAL_RESULTS_FINAL1Недела

Официјални резулати Кајак слалом ИКАС 2016 – Финале

Сабота

Официјални резулати Кајак слалом ИКАС 2016 – Квалификации

Официјални резултати Прво коло од Европски Куп во Спринт

Свечено отварање

Промоторот на ИКАС 20gadonacalnik16 м-р Лазар Поповски на свеченото отварање на кое беше присутен и Градоначалникот на Градот Скопје г-дин Коце Трајановски истакна дека низ негување на спортските вредности на кајакарскиот спорт, преку организација на ИКАС-от, обезбедуваме континуитет во заложбата за воспоставување платформа за остварување на цели кои допираат вредности од национален интерес одразени низ борбата на македонските кајакари за искачување на спортскиот пиедестал

Покана до сите пријатели на спортот

Pokana_IKAS2