Monthly Archives: декември 2019

52 Илинденски Кајак Слалом ИКАС 2020

52то издание на Илинденскиот Кајак Слалом ИКАС 2020 повторно на календарот на Светската кајак федерација ИЦФ. Воедно за време на одржување на Илинденскиот кајак слалом ќе се одржи и Европскиот Куп во Спуст кој е под покровителство на Кајакарската федерација на Македонија и Европската кајак асоцијација. Натпреварите ќе се одржат во два натпреварувачки дена на 04 – 05 април 2019 година.

Извадок од календарот за сите информации можете да ги  најдете на следниот линкhttps://www.canoeicf.com/canoe-slalom-basic-international-event/skopje-2020