Monthly Archives: March 2017

Promotion

На промотивната прес конференција оддржана на ден 28.03.2017 со почеток во 11 часот во Скопје City Mall , Кајакарската федерација на Македонија ги најави претстојните настани.

Започнувајќи од овој викенд нашата држава ќе биде домаќин на Европски куп во спуст, а седум дена подоцна односно на 08-09 Април ќе се оддржи и 49-тиот Илинденскиот Кајак Слалом ИКАС 2017 година. Оваа манифестација е една од најстарите традиционални настани во Македонскиот спорт кој 49 години без прекин се одржува на кајакарската патека на Матка почнувајќи од далечната 1968 година.

По овие два настана следува и Европското Првенство за сениори во дисциплината спуст кое ќе се одржува од 11-14 мај во Скопје, како и Илинденската регата на мирна вода во август во Охрид.

На промотивната прес конференција се произнесе и директорот на Агенција за млади и Спорт Г-дин Марјан Спасески кој ја нагласи финансиската подршка којашто ја дава Агенцијата за млади и спорт во континуитет со цел успешна организација натпреварите во кајак.

Од страна на раководител на секторот спорт во Град Скопје г-динот. Зоран Шишковски, беше истакната поддршката што градските власти ја даваат на овој спорт. Тој ги спомна и јавните претпријатија во градот кои даваат поддршка и се вклучени во организацијата на престојните настани.

Линкови до медии

 

49th Ilindenski kayak slalom IKAS 2017

 

 


The Macedonian Canoe Federation, on 08th and 09th of April 2017, is hosting the 49th annual International Ilinden Canoe Slalom – IKAS, one of the oldest and biggest sport manifestations in Macedonia.