2017 КАЈАК СЛАЛОМ НА ДИВИ ВОДИ ЈУНОРИ И СЕНИОРИ ДО 23 год.

СВЕТСКО ПРЕВЕНСТВО 17.07 - 23.07.2017 / БРАТИСЛАВА, Словачка

Стартни листи / Резултати

  Резултати Финале – превземи

  Резултати полуфинале – превземи

  Резултати од квалификациски возења – превземи

   Резултати во живо

 

 

Инфомации за бесплатен транспорт ИКАС 2017

Кајакарската федерација на Македонија заедно со Градот Скопје обезбеди бесплатни автобуски линии (автобус бр 60 ) за Сите граѓани кои сакаат да ги проследат атрактивните кајак натпревари на 8ми (сабота) и 9ти (недела) април во СРЦ МАТКА

Сабота и Недела Автобус број 60

Транспортен центар Скопје во 10:30 до Матка
Матка-транспортен центар 14:40 и 16:20

                                                                                                              Ве очекуваме !

Прес конференција 49-ти Илинденски кајак слалом ИКАС 2017

 

На патеката „Матка“ крај Скопје претстојниот викенд (8 и 9 април) ќе се 49. традиционален Илинденски кајак слалом – ИКАС.
По тој повод во Агенцијата за млади и спорт се одржа прес-конференција на која беа презентирани очекувањата од страна на Кајакарската федерација на Македонија како и Агенцијата за млади и спорт .

 

Линкови

Агенција за млади и спорт

Портали

 

Прво коло Европски куп

Резултати

Официјални резултати од првото коло на Европскиот куп во спринт – Финални возења

Информации за прво коло од Европски Куп

01 – 02 Април 2017 ( Спортски центар Матка)Повеќе информации на следната
Веб страна: www.eca2017-ww.canoe.mk
facebook: https://www.facebook.com/macedoniancanoefederation.skopje

Промоција

На промотивната прес конференција оддржана на ден 28.03.2017 со почеток во 11 часот во Скопје City Mall , Кајакарската федерација на Македонија ги најави претстојните настани.

Започнувајќи од овој викенд нашата држава ќе биде домаќин на Европски куп во спуст, а седум дена подоцна односно на 08-09 Април ќе се оддржи и 49-тиот Илинденскиот Кајак Слалом ИКАС 2017 година. Оваа манифестација е една од најстарите традиционални настани во Македонскиот спорт кој 49 години без прекин се одржува на кајакарската патека на Матка почнувајќи од далечната 1968 година.

По овие два настана следува и Европското Првенство за сениори во дисциплината спуст кое ќе се одржува од 11-14 мај во Скопје, како и Илинденската регата на мирна вода во август во Охрид.

На промотивната прес конференција се произнесе и директорот на Агенција за млади и Спорт Г-дин Марјан Спасески кој ја нагласи финансиската подршка којашто ја дава Агенцијата за млади и спорт во континуитет со цел успешна организација натпреварите во кајак.

Од страна на раководител на секторот спорт во Град Скопје г-динот. Зоран Шишковски, беше истакната поддршката што градските власти ја даваат на овој спорт. Тој ги спомна и јавните претпријатија во градот кои даваат поддршка и се вклучени во организацијата на престојните настани.

Линкови до медии