Календар спринт

Календар на натпревари за 2019 година ( Мирна вода)             Превземи

Месец / Дата Вид на натпревар Место на оддржување Технички организатор/ поставувач на патека
Март 
//.03.2019 Прво контролно мерење на 1000 м. Струга/Охрид Комитет спринт – мирна вода
//.03.2019 Второ контролно мерење на 2000 м. Струга/Охрид Комитет спринт – мирна вода
Април
19-21.04.2019 Куп на Србија Србија Србија
28.04.2019 Трето Контролно мерење 500м. и 200м. Струга/Охрид Комитет спринт – мирна вода
Мај
20.05.2019 Регата Чепилски Пловдив Бугарија
27.05.2019 Регата Матеј Љубек Хрватска
Јуни
30/06.2019 1 коло Куп на Макеоднија 500м. Струга/Охрид Комитет спринт – мирна вода
Јули 
11-14.07.2019 Европско првенство за Јуниори и сениори до 23 год. Рачице – Чешка ЕКА/Чешка – Спринт (мирна вода)
21.07.2019 2 коло Куп на Макеоднија 500м. Струга/Охрид Комитет спринт – мирна вода
Август 
01-04.08.2019 Светско Првенство за јуниори и сениори до 23 год. Питешти – Романија ИЦФ/Романија – Спринт (мирна вода)
10-11.08.2019 Традиционална Меѓународна регата ИЛИНДЕНСКИ Спринт 2019 Охрид (ККК.Стрмец – Охрид) – Спринт ( мирна вода)
17.08.2018 Меѓународна Регата Охрид Охрид (ККК.Стрмец – Охрид) – Спринт ( мирна вода)
18.08.2019 Државно првенство ( пионери,кадети,јуниори,сениори) Дебар (ККК.Радика – Дебар) – Спринт ( мирна вода)
21-25.08.2019 Светско Првенство за сениори / Изборно за ЛОИ Сегед – Унгарија ИЦФ/Унгарија – Спринт (мирна вода)
Септември 
10-17.09.2019 Олимпик хоупс 2019 Словачка Словачка
Октомври 
20.10.2019 Меѓународна Регата ЕСЕН 2019 Тракија – Грција Грција