Monthly Archives: мај 2018

Настапи на националните селекции во дисциплините слалом и спуст

Претстојниот викенд започнувајќи од 1-ви Јуни (Петок) па се до 3-ти јуни (Недела ), започнуваат првите возбудивања во оваа сезона. Во ист викенд на две различни локации Кајакарската Федерација на Македонија ќе биде преставувана од две репрезентации едната во дисциплината кајак слалом , а другата во дисциплината кајак спуст класик и кајак спринт.

Репрезентацијата во слалом предводена од водачот на екипата Роберт Папазов , заедно со нашите двајца натпреварувачи Борче Мирчевски и Енис Небиовски ќе настапат на Европското Првенство во кајак слалом на диви води за Сениори коешто се оддржува во Прага – Република Чешка.

Во изминатите неколку дена нашите најдобри натпреварувачи имаа можност подобро да се запознаат со патеката на којашто во Петок со почеток во 10.30 часот за кога се закажани квалификационите возења ќе имаат можност да ги одмерат силите со најдобрите кајакари од Европа.

 Резултатите од натпреварите може да ги следите во живо на следните линкови :

Линк за резултати во живо:  https://siwidata.com

Линк интернет видео: https://www.youtube.com/CanoeEurope

Во истиот период само на друга локација поточно во Муота – Швајцарија се оддржува Светското првенство во дисциплината спуст класик и спуст спринт за Сениори.  КФМ на Светското првенство ќе биде претставувана од страна на нашиот најдобар натпреварувач во диспциплината кајак спринт Љубомир Спасиќ. Исто како и репрезентацивтите од слаломот така и Спасиќ во изминатите 5 дена имаше можност подобро да се запознае со патеката. Иако официјална дисциплина на Спасиќ е кајак спринт , нашиот репрeзентативец се реши да настапи на 31 Мај и во дисциплината спуст класик, натпревар којшто ќе го искористи како свој последен тренинг пред настапот во неговата официјална дисцплина спринт којашто е закажана да се оддржи на 02 Јуни (Сабота) со почеток во 10.00 часот.

Резултатите од натпреварите може да ги следите во живо на следните линкови :

Линк до резултати :  http://www.wm-muota2018.ch

Линк за интернет видео: https://www.canoeicf.com

  Енис Небиовски                                Борче Мирчевски                          Љубомир Спасиќ